Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@23:19:07 GMT

چرا نباید برای عید ماهی قرمز بخریم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۴۱۲۱

چرا نباید برای عید ماهی قرمز بخریم؟

فعال محیط زیست گفت: با خرید ماهی قرمز و یا هر حیوان دیگری دلالان حیوانات را تشویق می کنیم که آمار پرورش و فروش غیر قانونی آن ها را بالا ببرند.

ظهیر تهرانی فعال محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا اظهار کرد: گونه بومی ای از حیوانات به گونه ای گفته می شود که در یک منطقه معین، بدون دخالت انسان به وجود می‌آید و اگر نظر تاریخی، حتی هزاران سال در آن جا ساکن باشد تهدیدی برای تنوع زیستی ایجاد نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه گونه غیر بومی گونه ای است که خواستگاهش از جای دیگری است و به طور فرض برای ایران نباشد، افزود: این گونه به طروقی وارد ایران می‌شود و می تواند برای تنوع زیستی کشور تهدید جدی محسوب شود.

وی ادامه داد: ماهی قرمز( یا کاراس) یک گونه مهاجم برای کشور ما محسوب می‌شود.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه به طور کلی 3 گونه کاراس در کشور داریم که حدس می زنیم اولین بار به طور تصادقی با ماهیان با ارزش تجاری وارد ایران شده باشد، تصریح کرد: این ماهی اول به صورت قرمز است و بعدش که بزرگتر می‌شود به رنگ خاکستری درمی‌آید و به یکی از وحشی ترین و بی رحم ترین گونه ها تبدیل می‌شود.

ماهی قرمز در جشن های ایران باستان کاربرد داشته است؟

وی افزود: از کیفیت مراسم نوروزی در دوره هخامنشی یا به طور کلی ایران باستان، اطلاعات درستی نداریم.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه هیچ مدرک موثقی مبنی بر اینکه اشاره به حضور ماهی( از هر نوعی) در مراسم بکند، تاکنون به دست نیامده است، تصریح کرد: ردپای حضور ماهی در سفره هفت سین نهایتا به دوره قاجار برمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه ماهی قرمز قابلیت بکرزایی دارد، یعنی بدون وجود ماهی نر می تواند ویروس وار در تعداد خیلی بالا، ماهی جدید تولید کند، گفت: ماهی‌های جدید، غذاگونه های بومی ایران را در حجم بالا می خوردند.

تهرانی تصریح کرد: ماهی های جدید تخم ماهی و لارو را می خورند و اجازه تکثیر ماهی های بومی ما را نمی‌دهند.

این فعال محیط زیست با بیان اینکه ماهی قرمز به خاطر قابلیت ماده زایی، می تواند از اسپرم «کپورماهیان» که برای بارور شدن کپورهای بومی ایران، توسط خود ماهی در آب رها شده استفاده کند، تصریح کرد: ازدیاد ماهی کاراس، دوباره منجر به افزایش جمعیت گونه مهاجم و کاهش غذا برای ماهی های بومی خودمان می‌شود. همچنین ضمنا اسپرم های که باید تخمک ماهی بومی ایران را تکثیر و بارور کند، از این طریق نابود می شود.

تهرانی تصریح کرد: ماهی کاراس به شدت وحشی است و ماهی های بومی ایران را می زند. همچنین به ماهی های بومی، اجازه زندگی آرام و تغذیه درست را نمی دهد. البته این ماهی آبزیان بومی ایران را به یک انزوا ناخواسته می کشاند که تلاشی برای ادامه بقا نداشته باشند.

وی تأکید کرد: از آن جایی که جمعیت ماهی های قرمز به شکل غیر طبیعی زیاد شده است صیادان کهنه کار و محلی، هرچقدر تور می‌اندازند به جای اردک ماهی، کپور و... که جنبه تجاری دارند، ماهی بدمزه کاراس به تورشان می افتد که هیچ سودی ندارد و صیاد دائم متضرر می شود.

این فعال محیط زیست با بیان اینکه باله های ماهی کاراس خیلی تیز و برنده است، افزود: زمانی که این ماهی به تور می افتد باعث تخریب تور می شود، همچنین دست های خسته ی صیاد را هم به شدت زخمی می کند و آسیب جدی می بینند.

وی با اشاره به اینکه این ماهی در برابر استرس های محیطی و آلودگی آب، بسیار سازگار و مقام شده و تغذیه اش بیشتر از بستر رودخانه ها و تالاب هاست، گفت: درمناطقی که این ماهی زندگی می کند، آب دائم گل آلود است.

تهرانی تصریح کرد: با خرید ماهی قرمز و یا هر حیوان دیگری دلالان حیوانات را تشویق می کنیم که آمار پرورش و فروش غیر قانونی آن ها را بالا ببرند.همچنین به انقراض زودرس گونه های ناب مثل سمندرهای کوهستانی ایران کمک می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست برنا ایران سفره هفت سین ویروس افزایش جمعیت تخمک تغذیه استرس تالاب حیوان عید نوروز ماهی قرمز فعال محیط زیست بومی ایران ماهی های بومی ماهی قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۴۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اگر بخواهیم نگاهی منطقه‌ای به کشتار پرندگان مهاجری که قابلیت خورده شدن داشته باشیم، شاید کمتر منطقه‌ای به پای کشورهای حاشیه شرقی مدیترانه برسد که سالانه ۱۱ تا ۳۶ میلیون بال پرنده در آن شکار می‌شود. امروز (پنجشنبه۲۰ اردیبهشت) روز جهانی پرندگان مهاجر است. گونه‌های متنوعی از پرندگان مهاجر یا از آسمان ایران عبور می‌کنند به مناطق گرمتر می‌روند و یا زمستان را در نیمه دوم سال در تالابهای ایران می‌گذرانند. پرندگان مهاجر محدود به گونه‌های قابل شکار و خوردن نمی‌شوند. ۷۰ درصد از پرنده‌هایی که در ایران می‌بینید مهاجرند.

پرندگان مهاجر به دلایل مختلفی جانشان در خطر است. اگر وجود ۱۰۰ میلیون گربه وحشی و بدون صاحب را کنار بگذارید، گسترش سریع شهرها و تاثیر مخربی که بر محیط زیست می‌گذارند برخی از گونه‌های مهاجر را به لبه انقراض کشانده است. اما امن‌ترین کشورها برای مهاجران آن هم به طور کاملا نسبی، آنهایی هستند که به کنوانسیون‌های بین‌المللی حفاظت از پرندگان پیوسته و برنامه‌های حفاظتی اجرا می‌کنند. از میان ۹ مسیر مهاجرت، مسیر آسیای شرقی-استرالیا یکی از خطرناک ترین مسیرهای پرواز در جهان برای پرندگان مهاجر است.

به عمل رفت و برگشت پرندگان از زیستگاه بهار و تابستان‌گذرانی به زیستگاه پاییز و زمستان‌گذرانی و بالعکس که معمولاً به واسطه تغییر فصل رخ می‌دهد، کوچ گفته می‌شود. کوچ معادل کلمه Migration است که اصطلاحاً در زبان محاوره، مهاجرت گفته می‌شود. به طور کلی دو نوع مهاجرت در میان حیوانات و مخصوصاً پرندگان وجود دارد: یکی مهاجرت روزانه و دیگری مهاجرت فصلی. در مهاجرتهای فصلی که در فصول مختلف صورت می‌گیرد، پرنده در یک فصل معین زادگاه و محل تولیدمثل خود را ترک نموده و در فصل دیگر مراجعت می‌نماید.

دلایل کشتار پرندگان مهاجر در دنیا مسومیت در جنوب صحرای آفریقا (برای مراقبت از دام کرکس‌ها را مسموم می‌کنند) تیراندازی برای تفریح در اروپا و آمریکای شمالی به دام انداختن پرندگان آوازخوان در آسیا قاچاق پرندگان در آمریکای جنوبی صید برای تامین خوراک صرفا لذیذ در خاورمیانه

ناامن‌ترین کشورهای دنیا برای پرندگان مهاجری که قابلیت خورده شدن دارند

مصر، لبنان، سوریه، مراکش، الجزایر، ایران، عراق، عربستان

امن‌ترین کشورهای دنیا برای پرندگان مهاجر

کره شمالی، استرالیا، نیوزلند، کانادا، ایالات‌متحده، نروژ

چه گونه‌هایی در دنیا بیشتر شکار می‌شوند

انواع اردک

انواع غاز

انواع کبوترها

بلدرچین

فاخته

مهاجران در پنجره آمار

۱۱ هزار گونه پرنده در دنیا وجود دارد.

۱۸۰۰ گونه پرنده مهاجرت طولانی می‌کنند.

۵۰ میلیارد قطعه پرنده هر ساله در دنیا مهاجرت طولانی می‌کنند.

۷۰ درصد پرندگان ایران مهاجر هستند.

۳۴۰ گونه از پرندگان ایران مهاجرند.

۱۰۰ گونه پرنده مهاجر از ایران فقط عبور می‌کنند.

مسیرهای اصلی و طولانی مهاجرت پرندگان در دنیا: ۸ مسیر مهاجرت پرندگان ۱- آسیای شرقی – استرالیا: (خطرناکترین مسیر مهاجرت پرندگان در دنیا)

۸۵ میلیون کیلومتر مربع

۳۷ کشور

۴۹۲ گونه

۲- مسیر دریای سیاه و مدیترانه‌ای:

۴۹ میلیون کیلومتر مربع

۱۰۱ کشور

۳۰۲ گونه

۳- مسیر می‌سی‌سی‌پی- آمریکا

۳۰ کیلومتر مربع

۲۷ کشور

۳۸۲ گونه

۴- مرکز و جنوب آسیا:

۳۴ میلیون کیلومتر مربع

۲۹ کشور

۳۰۷ گونه

۵- مسیر اقیانوس اطلس شرقی -غرب آفریقا:

۴۶ میلیون کیلومتر مربع

۷۵ کشور

۲۹۷ گونه

۶- مسیر ناحیه غربی اقیانوس آرام

۲۱ میلیون کیلومتر مربع

۱۸ کشور

۳۲۳ گونه

۷- مسیر شرق آسیا- شرق افریقا

۵۷ میلیون کیلومتر مربع

۶۴ کشور

۳۳۱ گونه

۸- مسیر اقیانوس اطلس -آمریکا:

۳۴ میلیون کیلومتر مربع

۴۶ کشور

۳۹۵ گونه

کد خبر 850486 برچسب‌ها حیوانات - انقراض گونه‌ها مهاجرت حیوانات - پرندگان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست
  • طرز تهیه کباب کوبیده، ماهی سرخ شده توسط آشپز‌های عراقی (فیلم)
  • تصاویری از خرس و پلنگ در پارک ملی گلستان
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • عکس| رم به لورکوزن: تخفیف بدهید سردار آزمون را بخریم!
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای