Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@07:27:52 GMT

مصلحات ماهی شب عید را فراموش نکنید

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۳۹۶۴

مصلحات ماهی شب عید را فراموش نکنید

از دیدگاه طب سنتی مزاج گوشت ماهی سرد و تر است و مصلح آن یک خوراکی با مزاج گرم مثل خرما، عسل، پودر زیره، دارچین، فلفل، خردل، سبزیجات تند همچون آویشن، ترخون و چیزهای ترش مانند سرکه، آبلیمو یا نارنج است.

گرمی‌جات منجر به کاهش سردی و رطوبت ماهی شده و ترشی‌ها با خاصیت برندگی، هضم ماهی را راحت می‌کند.

مصرف چنین مصلحاتی همراه ماهی و هنگام شب نسبت به سایر ساعات بیشتر توصیه شده ، زیرا شب سردتر است به‌خصوص در فصول پاییز و زمستان و در مکان‌های سردسیر مثل مناطق کوهستانی و کنار دریای شمال.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته میزان سردی و تری ماهی بسته به نوع آن متفاوت است.

ماهی‌های بزرگ ساکن آب‌های شیرین که فعالیت کمتری دارند، سردی و تری بیشتر داشته و ماهی‌هایی که کوچک‌تر و ساکن آب‌های شور و تلخ دریا هستند، حرکت سریع‌تر و میزان سردی و رطوبت کمتری دارند.

حرکت سریع و فلس زیاد از نشانه‌های ماهی خوب است زیرا رطوبت بیش از اندازه در بدن تولید نمی‌کند. بهترین بخش بدن ماهی، نزدیک دم یا باله‌های ماهی است، زیرا این بخش‌ها حرکت بیشتر و رطوبت کمتری تولید می‌کند.

هرچه ماهی بزرگ‌تر باشد، ارزش غذایی آن بیشتر و مواد زاید بیشتری هم تولید می‌کند. ماهی‌های با رنگ سفید معمولا نسبت به ماهی‌های زرد و سیاه مرغوب‌ترند. ماهی‌هایی که گوشت آنها بوی خوبی ندارد خیلی مرغوب نیستند و اخلاط و مواد نامرغوبی بر اثر هضم آنها در بدن ایجاد می‌شود.

مصرف ماهی‌های بسیار بزرگ یا کوچک و پراستخوان و پرتیغ توصیه نمی‌شود. ماهی سواحل دریا بهتر و لذیذتر از ماهی رودخانه است. بدترین ماهی‌ها برای مصرف در قنات‌ها، گودال‌های آب، چشمه‌های کوچک، زمین‌های پست و آب‌های کثیف و راکد زندگی می‌کنند.

این ماهی‌ها گوشت نامرغوب و بد بویی دارند.کباب کردن ماهی روی آتش بهترین روش پخت ماهی است، زیرا از رطوبت آن می‌کاهد. مزاج ماهی‌های نمک سود یا دودی رو به گرم و خشک است و بدترین نوع غذاهاست.گوشت ماهی بدون مصرف مصلح برای افراد با مزاج سرد و تر یا افرادی که معده و مغز سرد و تر دارند، زیان‌آور است اما ماهی برای افراد با مزاج گرم و خشک بسیار مفید بوده و به تقویت قوا و مایعات جنسی منجر می‌شود.

این باور که خوردن گرمی‌جات به تقویت بدن یا قوای جنسی منجر می‌شود، همیشه درست نیست. ماهی به علت اثر تعدیل‌کنندگی برای مزاج‌های گرم، می‌تواند با کاهش تحریک‌پذیری بیش از حد، هنگام عمل جنسی مؤثر باشد.

نمک زدن به ماهی تا حدودی لازم است، زیرا مزاج نمک گرم و اصلاح‌کننده بوده اما تشنگی‌آور است و برای رفع آن مصرف کمی سرکه یا مواد ترش خوب است. حین مصرف ماهی تا دو ساعت بعد از آن نباید آب نوشیده شود، زیرا رطوبت آن را زیاد و هضم را سخت می‌کند.

فاخره بهبهانی - سلامت / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماهی سرکه ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۳۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکاتی که باید هنگام استفاده از کنسرو‌ها رعایت کنید

دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی گفت: از مصرف قوطی کنسرو‌هایی با سطح چرب، باد کرده، دارای نشتی و یا با ظاهر غیر نرمال و دارای کف جدا پرهیز کنید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسرو‌های آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

شجاعی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولاً باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذا‌های آلوده به آن‌ها می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذا‌های کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسرو‌های خانگی و غذا‌های کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسرو‌های خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود، اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه ساتی گراد) و نهایتاً برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسرو‌هایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسرو‌ها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

دیگر خبرها

  • نکاتی که باید هنگام استفاده از کنسرو‌ها رعایت کنید
  • مصرف این رب ممنوع است
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • این غذاها و داروها را با هم مصرف نکنید؛ از وارفارین و زغال اخته تا الکل و آنتی هیستامین
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارد/ به شایعات توجه نکنید
  • سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارند/ به شایعات توجه نکنید
  • اگر در این مناطق زندگی می کنید از کولر گازی استفاده نکنید وگرنه ...
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود